Kartta ja saapuminen

PÄÄSYLIPPU

Mäntän äärellä pääsylipun hinta on 5 euroa. Lippu on voimassa koko kuukauden ja jokaisessa näyttelykohteessa. Voit maksaa lipun saapumisen yhteydessä joko lähimaksulla tai MobilePayllä.

Lipun voi ostaa Mäntän äärellä infosta sekä jokaisesta näyttelykohteesta.

Mäntän äärellä pääsylipun hintaa ei peritä lapsilta ja nuorilta alle 18 vuotta, opiskelijoilta, varusmiespalvelusta suorittavilta, työttömiltä, eläkeläisiltä tai vastaanottokeskusten asiakkailta. Suomen taiteilijaseuran jäsenjärjestöjen jäsenet ja ICOM Suomen jäsenet pääsevät näyttelyihin veloituksetta.

MÄNTÄN ÄÄRELLÄ INFO

Mäntän äärellä Info on Mäntän vanhalla rautatieasemalla osoitteessa Valtatie 9, Mänttä.

Myös rautatieasema on myynnissä, mutta se ei ole asuinkiinteistö.

Info sijaitsee kävelymatkan päässä Mäntän Kuvataideviikkojen Pekilosta, Myllyrannasta ja Mäntän Klubista. Infon tunnistat sen julkisivussa olevista banderolleista. Infon pihalla on parkkitilaa kahdeksalle autolle ja sieltä voit laitana Mäntän äärellä -kaupunkipyörän käyttöösi.

Infossa voit tutustua rautatieasemaan, saat lisätietoa taidekaupungin tarjonnasta, alueen muista kohteista, Mänttä-Vilppulan kaupungista, asumisesta ja tonteista sekä kaikista Millenium Koti Oy:llä myynnissä olevista kiinteistöistä.

Infossa voit syventyä myös Pirkko Talvion kirjoittamaan ja Katriina Viljamaa-Rissasen kuvittamaan lastenkirjaan Mummu Pelakuu vuodelta 1982. Mummu Pelakuu pohjustaa Mäntän äärellä -viitekehystä omalla tarinallaan.

MÄNTÄN ÄÄRELLÄ -KAUPUNKIPYÖRÄT

Mäntän äärellä -kaupunkipyöriä on 15 kappaletta. Voit lainata kaupunkipyörän käyttöösi Mäntän äärellä infosta veloituksetta ja palauttaa sen sinne takaisin käytön jälkeen.

Kaupunkipyörät ovat mänttäläisten lahjoittamia ja ne on kunnostettu Pirkanmaan hyvinvointialueen kuntouttavan työtoiminnan työpaja Apajassa. Kaupunkipyörät lahjoitetaan Mäntän äärellä -näyttelyiden jälkeen SPR:n Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskukselle.

Mäntässä voit lainata myös Jopon Serlachius -museo Göstasta tai Gustafista.

Sustainable Tourism Mobility -hankkeen Bike & Rail -pyörän saat käyttöösi Vilppulan rautatieasemalta.

SAAPUMINEN

Mäntän äärellä -näyttelyt sijaitsevat asutusalueilla. Noudatathan erityistä varovaisuutta liikenteessä huomioiden ulkoilijat, leikkivät lapset ja lemmikit. Mäntän asutusalueiden tiet ovat yleensä hyvin rauhallisia ja liikenne on vähäistä. Useaan kohteeseen kuljetaan kerrostalojen rappukäytävien kautta. Huomioithan vierailullasi naapurit.

Mäntän äärellä -kohteissa ei ole erityistä paikoitusaluetta. Varauduthan siihen, että kävelymatka kohteeseen voi olla pidempi. Kerrostalokohteiden vierasparkkipaikat on tarkoitettu talon asukkaiden vieraille. Omakotitaloissa parkkitilaa on tavanomaisesti vain yhdelle tai kahdelle autolle. Kadunvarsipaikoitusta käyttäessäsi pidäthän huolta siitä, että liikenne ja kaikkien liikkuminen pysyy sujuvana ja turvallisena.

Mäntän äärellä -näyttelyt eivät ole esteettömiä. Helpoiten pääset liikkumaan kohteissa Hallituskatu 14 as 3, Keurusseläntie 3 B ja Paulakatu 8. Mäntän äärellä -kohteissa ei ole esteettömiä WC -tiloja. Jokaisen näyttelytilana toimivan asunnon WC on asiakkaiden käytössä ja Mäntän äärellä infosta löytyy separoiva biokäymälä.

KOHTEET

Näyttelykohteet tunnistat niiden edustalla olevista A-telineistä sekä asunnon ovessa olevasta julisteesta. Mikäli näyttelykohteen etuovi on lukossa, voit soittaa A-telineen julisteessa olevaan puhelinnumeroon.

HALLITUSKATU 22 A 19, KESKUSTA

Näyttely sijaitsee Mäntän keskustassa, Hallituskadun keskustan puoleisessa päässä ja parkkeeraaminen keskustan parkkipaikoille on vaivatonta. Sisäänkäynti löytyy kerrostalon takapihalta. Kerrostalon etuovi saattaa olla lukossa, mutta ovisummerit ovat käytössä. Asunnolle päästäkseen on kiivettävä kahdet portaat. Talossa ei ole hissiä. Kohteesta on lyhyt kävelymatka Hallituskatu 14 as 3 kohteeseen.

HALLITUSKATU 14 AS 3, KESKUSTA

Näyttely sijaitsee Hallituskadun Tokmannin puoleisessa päädyssä. Hallituskadun jakaa kahtia sen keskellä oleva kävelykatu, eikä sitä voi ajaa autolla päästä päähän. Autolla on kierrettävä joko Kauppakadun tai Valtatien kautta. Kohteen edustalla Hallituskadulla on tilaa muutaman auton kadunvarsipaikoitukseen. Sisäänkäynti löytyy "Tornitalojen" pihapiirin puolella. Asunnolle päästäkseen on kiivettävä yhdet portaat. Kohteessa on hissi.

KEURUSSELÄNTIE 3 B, MOISIO

Näyttely sijaitsee Keurusseläntien alkupäässä keskustasta päin tultaessa. Rivitaloasunnon etupihalla on tilaa kahden auton mäkiparkkeeraamiseen, mutta Keurusseläntien varressa on hyvin tilaa kadunvarsipaikoitukseen. Asunnon etuovelle noustaan pientä mäkeä pitkin. Asunnon etuovelle johtaa pyörätuoliliuska. Keurusseläntieltä on lyhyt kävelymatka Moisiontie 11 kohteeseen.

MOISIONTIE 11, MOISIO

Näyttely sijaitsee Moisiontien alkupäässä vasemmalla puolella tietä keskustasta päin tultaessa. Omakotitalon autotallin eteen mahtuu yksi auto parkkiin ja postilaatikoiden vieressä on tilaa toiselle autolle. Moisiontiellä kadunvarsipysäköinti on mahdollista, mutta rajallista. Moisiontielle käännytään Keurusseläntieltä ja tie päättyy Keurusseläntiehen tehden lenkin. Keurusseläntiellä on hyvin tilaa kadunvarsipysäköintiin ja kävelymatka Moisiontie 11 on lyhyt.

KOSKELANKATU 47 C 14, LÄNSI-KOSKELA

Näyttely sijaitsee Koskelankadun mutkassa keskustasta päin tultaessa. Kohteen edustalla on tilaa muutamalle autolle kadunvarsipaikoitukseen. Sisäänkäynti sijaitsee Koskelankadun puolella ja asunnolle päästäkseen on kiivettävä yhdet portaat. Kohteessa ei ole hissiä. Länskän vanha parkkipaikka sijaitsee heti Koskelankadun alkupäässä. Länskän parkkipaikalta on lyhyt matka sekä Koskelankatu 47 C 14 että Virtasalmentie 34 kohteeseen. Koskelankadun mutkasta lähtee myös kävelyreitti Kukkarokivenkadulle metsän läpi

KUKKAROKIVENKATU 3 AS 5, KUKKAROKIVI

Näyttely sijaitsee Kukkarokivenkadun alkupäässä. Kadun alkupäässä on pieni parkkipaikka muutamalle autolle. Kerrostalon sisäänkäynti sijaitsee Kukkarokivenkadun puolella. Kerrostalon etuovi on lukossa, mutta löydät näyttelyvalvojan eteisestä, joka avaa sinulle oven. Etuovella on muutama porras, mutta asunto sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti. Kukkarokiven kadun päästä alkaa myös kävelyreitti Koskelan kadulle metsän läpi.

PAULAKATU 8, VUOHIMETSÄ

Näyttely sijaitsee Paulakadun lenkin puolessa välissä. Omakotitalon pihaan mahtuu parkkiin kaksi autoa. Kadunvarsipysäköinti on mahdollista, mutta rajallista. Sisäänkäynti on autotallin ja talon väliin jäävän katoksen alla. Asuntoon pääsee pyörätuoliliuskaa pitkin.

ONNELANKATU 8, MUSTALAHTI

Näyttely sijaitsee omakotitalossa päättyvän tien päässä. Omakotitalon pihaan mahtuu kaksi autoa parkkiin. Onnelankadun lopun kääntöpaikalla on tilaa muutamalle autolle. Kadunvarsipysäköinti on rajallista. Mustanlahden asuinalueelle käännyttäessä kaupungista päin tultaessa, Mustanlahden kadulla, kadunvarsipysäköinnille on hyvin tilaa ja siitä on noin 350 metrin kävelymatka näyttelyyn. Asunnon sisäänkäynti sijaitsee talon oikealla puolella ja etuovelle noustaan pientä mäkeä pitkin.

SIRPPITIE 31, VUORENALUSTA

Näyttely sijaitsee omakotitalossa suojaisalla tontilla. Omakotitalon pihaan parkkeeraamista ei suosita. Sirppitiellä tehdään kunnostustöitä syyskuuhun 2023 saakka. Tien käyttö ja liikkuminen vaihtelee töiden etenemisen mukaan, mutta asuinkiinteistöihin pääsyn pitäisi olla aina mahdollista. Mäntän hautausmaa, Mäntän siunauskappeli, Mäntänvuoren kenttä ja Vuorenmaja sijaitsevat noin puolen kilometrin päässä asunnosta. Kadunvarsipysäköinti Vuorenalustan alueella on rajallista. Asunnon etuovi sijaitsee pihanpuolella. Etuovi on kapea ja sille noustaan terassin rappusia.

VIRTASALMENTIE 34, KOSKELA

Näyttely sijaitsee omakotitalossa suojaisalla tontilla. Asunnon pihatielle mahtuu parkkeeraamaan 2-3 autoa. Kadunvarsipaikoitus Virtasalmentiellä on mahdollista ja Länskän vanha parkkipaikka sijaitsee kävelymatkan päässä. Asunnon sisäänkäynnille noustaan terassin portaita pitkin.